Bisfenol och tandvård

Ja herregud va gott det är med en rivstart. Mot allt bättre vetande så rivstartar man och har nästan redan glömt att det varit semester eftersom man tok-kör direkt. Fast det var en riktigt bra sommar så med lite bilder på skärmen ibland så kommer allt känslan tillbaka… Jag har ju haft en massa bra idéer om vad man skall skriva om här i sommar men semestern har gjort underverk, jag har nog slappnat av så mycket att en del av uppslagen är som bortblåsta. Lite anteckningar finns kvar…

Sync jagar mig och alla andra bloggare. Fredrik K på Byggvärlden undrar när bloggandet drar igång osv. Ingen press alls 🙂 Så ok, här kommer en kort blänkare om den diskussion som jag inte hann lägga mig i innan semestern.

Min sista arbetsvecka innan semestern var under Almedalsveckan och jag fick hjärnblödning av allt twittrande. Men det var otroligt mycket bra inlägg. Ett av mina tidigare inlägg om relining nådde Daniélle Freilich som är miljöchef på Sveriges Byggindustrier. Hon ringde upp mig och jag förstod att relining av framförallt tappvattenledningar var en av de heta miljö-potatisarna i Almedalen. Tack för det. För vi kan inte stoppa huvudet i sanden längre på det här viset! Visst känns det konstigt att vi i Sverige år 2011 inte räknar dricksvatten i våra kranar som livsmedel? Jag var ju aldrig på plats och fick höra debatten men det känns bra att det debatteras ordentligt i ämnet. Så här säger Livsmedelsverket om Bisfenol A.

Vad tycker du?

Jag är glad att min 6-åriga son är lyckligt ovetande om allt hemskt som händer och jordens undergång…. Vi har varit i den bohusländska skärgården i sommar, på Gullholmen. Sommarlyckan med alla kompisar har varit total med allt hoppande från bryggor, fotbollsspelande och fiskande. Han har också koll på att hans morfar har 4 olika storlekar på rörtång i källaren på sommarstugan.

Han har tappat några tänder tidgare och nu i början på semestern så tappade han första framtanden i överkäken. Men den andra framtanden i överkäken var också lite lös. Tandfén hade varit (lite för) generös tidigare, den hade ingen växel hemma – så för att tjäna en slant till, och stila lite, så tog han med sina kompisar ner i källaren en stund för att rycka ut den andra. Den mellanstora rörtången passade tydligen perfekt till tandvård. Glad i hågen kom han upp från källaren och hade plockat ut den andra framtanden i överkäken.

-”Undra om tandfén har växel idag?”…. 🙂

Detta inlägg publicerades i Bygg- och fastighetsbranschen, Byggbloggare, Lagar och förordningar och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s