Delaktighet grunden för lyckade projekt

Om du inte hört det förut så är delaktighet något Rotpartner jobbar aktivt med. I alla typer av sammanhang. Internt är det absolut en självklarhet, men också genom att engagera t.ex. hyresgäster och hantverkare i renoveringsprojekt för att hjälpa fastighetsägaren att bygga sitt varumärke och att involverade hantverkare skall komma till arbetet med arbetslust och yrkestolthet. Med andra ord för att göra renoveringen, som ju är ett nödvändigt ont, till något så bra som möjligt för alla inblandade.

Vi tror nämligen det krävs för att lyckas. Vill du få order, eller besked, utan att få chansen att säga vad du tycker och den som ger ordern lyssnar på vad du har att säga? Hur kommer du utföra den arbetsuppgiften? Vilken lust kommer du att ha som hyresgäst när renoveringsprojektet knackar på dörren?

Det finns både outtalade ramar, lagar, traditioner och annat som sätter käppar i hjulet. Men bjuder man inte in till samtal så blir allting kantigare, vare sig man vill eller inte.

Jag hittade en blogg om ledarskap häromdagen, VD-bloggen. Där finns 8 saker listade som skiljer riktigt bra med medelmåttiga chefer. Bra läsning. Jag hoppas jag tar med mig detta till kontoret eller för den delen till nästa projekt. För samma sak gäller projektorganisationer. Det kan finnas små skillnader såklart, men principen är densamma. För att få ett lyckat projekt krävs personligt engagemang och genuint intresse för varje individ. Samtidigt så skall alla få chansen att delta på riktigt på något sätt, med fyllda sinnen och känslor för uppgiften eller för det som komma skall. Det går, bara man vill.

Jag överraskade mig själv häromdagen förövrigt. En dörrförsäljare knackade på dörren hemma i huset och jag gav honom chansen när jag öppnade, det brukar jag ärligt talat inte alltid göra – jag brukar tala om för dem att jag kan deras trix och då ger dig sig av med svansen mellan benen (testa det!). Hur som helst, det ledde till att jag blev stödmedlem i Greenpeace. Man kan säga att ”försäljaren” vann, men det kanske jag också gjorde på sätt och vis..

Detta inlägg publicerades i Branschkultur, Eldsjälar, Ledarskap och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s