Uppsträckning Olsson!

Det har snart gått en månad sedan senaste blogg-inlägget. Uppsträckning Olsson! Mina bloggkollegor bloggar på och twittrar dagarna i ända och lite dåligt samvete får man. Men jag har varit skönt ledig från det mesta i alla ”mellandagar”, så jag har faktiskt låtit byggbranschen få leva sitt liv, både i verkligheten och på nätet, utan att försöka hänga på debatten. Ledigt kallas det visst. Stormar, arbetsplatsolyckor, Hyresgästföreningens Barbro Engmans önskelista till Attefall och brev till fastighetsägarna, fel i byggbranschen (Sync blog) och hur de hanteras är bara några saker som figurerat.

Det som satt mest spår i byggbranschen – på nätet – är att Fredrik Karlsson på Byggvärlden lämnar och tar sig an nya utmaningar. Fredrik har på sin position varit nyttig för debatten i branschen under sin tid på Byggvärlden. Detta har bla Per-Ingemar på Veidekke kommenterat på sin blogg. Om ni inte läst något av Fredrik tidigare så titta in här. Jag hoppas vägarna korsas framigenom Fredrik!

Det jag själv hunnit med sedan senaste inlägget är i alla fall att åka lite skridskor, fira jul och nyår, lyssna på sonens tjat om att börja spela hockey, operera knät, mellandagsmöte i en styrgrupp för renovering av stort miljonprogramsområde, odlat värdegrunder och företagskultur med mina kollegor, utlovat nyårslöfte om att springa New York marathon 2013, opererat ögonen, tagit Rotpartner mot en organisationsförändring (om än i liten skala), haft en NMI-undersökning där genomsnittsbetyget blev 4,29 på en femgradig skala *glad* och en massa annat. Ledigt ja, emellanåt, egentid – knappast 🙂 Idag var jag på Västsvenska Handelskammaren för att utbilda mig i styrelsearbete. Det är inte så dumt att sätta sig på skolbänken med jämna mellanrum oavsett om det är PBL, kommunikation eller mötesteknik som ska trimmas in i Olssonska hjärnan.

Jag lovar uppsträckning och återkommer – om branschen – men först när det lugnat ner sig lite 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Bygg- och fastighetsbranschen, Byggbloggare, Ledarskap och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s