Missar miljonprogramsdiskussion pga miljonprogramsområde och nöjda kunder

Vilken dag. Jag missar hela debatten om Miljonprogrammets förnyelse. Svensk Byggtjänst har kört igång ”Hållbar upprustning av miljonprogrammet” som jag själv gärna skulle vilja ta del av, men det bästa det blir av det idag är Mats Hultgrens twitterflöde som i och för sig är fantastiskt (@matshultgren). Du som är twittervan kan söka på #miljon som hashtag så ser du lite av diskussionerna som förekommit idag.

Anledningen till att jag missar det är… just ett miljonprogramsområde med nästan 800 lägenheter som står inför en renovering, eller förnyelse rättare sagt. Så jag får ägna mig åt verkligheten istället för att delta i debatten. Som konsult får man vara glad att det är åt det hållet, för det är ju i slutändan projekten som livnär oss…

Det ”värsta” med att missa detta evenemang i Stockholm är att man diskuterar just ”hur ska man kunna genomföra detta med folk som bor kvar”. Vi gör till 90% projekt med kvarboende av olika anledningar och hade nog tillfört en dimension från verkligheten. Men det går nog fler tåg för debatten är verkligen igång nu i Sverige. Kul!

Ok, nu när jag ändå är lite för säljig för detta forumet (och en del redan tröttnat?) så får jag väl stolt slänga ur mig hur kunderna värderat oss på Rotpartner i vår senast NKI-undersökning (nöjd-kund-index).  
Resultatet av undersökningen är bl.a. att 89,3% av de som svarat (30 projekt), i stort, är ganska nöjd eller mycket nöjd med det vi levererat (medelvärde 4,29 på en femgradig skala). Vi konstaterar också att 93,3% tror att det är ganska eller mycket stor sannolikhet att de kommer rekommendera oss till annan fastighetsägare (medelvärde 4,43). Nästan så man rodnar.. 🙂

Min vardag består av allt möjligt eftersom vi är ett mindre företag. Allt från marknadsföring, utveckling av verksamhet och personal, ekonomi, att se till att vårt nyhetbrev Rotläckan kommer ut till att bevaka  intresseorganisationer.

En organisation vi är anslutna till är Sveriges Byggingenjörers Riksförbund, SBR. De har gjort ett tydligt uttalande runt det som kommer debatteras i SVTs Uppdrag Granskning ikväll – besiktningsmän som går mäklarnas väg… ”man biter inte den hand som föder en” är ju en klassisk inställning, men vilka konsekvenser får det? Skrämmande!  Tack SBR för att ni markerar! Vi jobbar ju inte själva med denna typ av överlåtelsebesiktningar, villor etc, men jag kan på något sätt förstå situationen för dessa besiktningsmän. Jobbar man med nöjd-kund-index på fel sätt kan det ju däremot få fel konsekvenser….

Annons
Detta inlägg publicerades i Branschkultur, Bygg- och fastighetsbranschen, Byggfusk, Ledarskap, Miljonprogrammet, Underhållsberget och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s