Jag är två år efter, men detta är bra – ”Byggarbetare är lata”

Här kommer lite gamla nyheter. Jag ligger typ två år efter tyvärr, men jag kan inte låta bli att slänga ut denna fackla som Jonas Pettersson (C) lyckosamt tuttat eld på genom sin kampanj på nätet. Börja med att titta på hans Youtube-inslag om ”lata byggnadsarbetare” här…

Det blev uppståndelse i kvällstidningar och Debatt på SVT hade uppe frågan. Det finns t.o.m. en Facebook-grupp idag som vill se Jonas jobba som byggnadsarbetare. Jonas gjorde allt för att snygga till debatten från sitt håll, bl.a. genom artiklar i Aftonbladet där han tyckte att byggarbetarna bord hylla youtube-klippet, ja läs gärna själva hans artikel.

Jag känner inte Jonas och har egentligen ingen åsikt om honom som politiker, i vart fall inte i alla andra frågor. Jag tycker det är roande däremot när politiker ger sig in i eller startar debatter på det här sättet. Framförallt när han kanske inte har just någon form av branscherfarenhet på CV:t.

Det finns oerhörda förbättringspotentialer i byggbranschen, i alla led. Ledarskap, inköp, produktionsmetoder, arbetsmiljö, miljöpåverkan osv. Det är det nog ingen som säger emot. Dessutom är det bra när folk utifrån genomlyser branschen. Att ruska om med udda uttalanden som driver igång debatten är också bra, men när man generaliserar och i det närmsta kränker en grupp människor då är det inte ok. Fast jag måste säga att jag tycker klippet är underhållande, man vet inte om det är på riktigt på något sätt….

Det är inte bara byggarbetarna man kan fundera över. Även vi som projektledare och byggkonsulter som projekterar stambyte, badrumsrenovering och fasadrenovering och fönsterbyte och annat kan säkert bli effektivare. Men oftast blir produktionen bättre med färre fel och de boende i ett hus som renoveras bättre behandlade om man lägger lite krut vid rätt tillfällen. Så egentligen borde konsultkostnaderna vara lite högre för att minska produktionskostnaden. Fast jag talar ju i egen sak….  🙂

Detta inlägg publicerades i Branschkultur, Bygg- och fastighetsbranschen, Eldsjälar, Underhållsberget, Vill du höra vad jag tycker? och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag är två år efter, men detta är bra – ”Byggarbetare är lata”

  1. Pingback: Min glädje vara stor « Sync Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s