Jag skall införa simmärken på Rotpartner

Igår kom sonen hem med två nya märken från simskolan. Grodan blå rygg och grodan grön rygg. Hmmm… vad är det? Får googla det. Vet inte exakt vad de gjorde igår men det var 25 m ryggsim i vart fall. Det är en stolt 6-åring som radar upp medaljer hemma på väggen.

Jag har själv haft Siv i simskolan som simlärare för några decennier sedan. Pedagogiken är kanske inte så modern därav. Däremot är hon otroligt rak och tydlig och sköter man sig inte får man höra det omedelbart. Hon är också grymt effektiv på att få alla barnen att simma. Jag inser att hon måste brinna för detta, en eldsjäl, för verksamheten är till stor del ideell. Målet för henne är att få barnen att simma. Hon har simmärken att locka barnen med. Så alla inblandade har tydliga mål. Extremt tydliga i barnens fall, för klarar man det inte får man simma in till kanten. Klarar man det får man en belöning i form av ett märke. Sivs belöning antar jag är glada stolta barn som hon kan se simma iväg.

Barnens mål är som sagt märkena och de sätter upp egna individuella mål med märkena. Och gud vad kul det är att ta grodan grön rygg! Enkla tydliga mål för varje individ och en belöning när man klarar det… Något att fundera på ute på arbetsplatserna! Även här på kontoret. Så kollegor ta med badbyxor imorgon 😉

Annons
Detta inlägg publicerades i Eldsjälar, Ledarskap och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s