Erfarenhetsåterföring är visst lönsamt

Mats Byggbloggarna skrev häromdagen några rader om att ”erfarenhetsåterföring inte är lönsamt”, se här http://wp.me/pwb3q-lq . Oj vad fel de måste tänkt?! Eller?

Det finns mängder med studier på att erfarenhetsåterföring inte bara bidrar till att utveckla verksamheten rent tekniskt utan att hela grejen med erfarenhetsåterföring bidrar positivt till en kultur- och strukturutveckling i en verksamhet och att det alltid bidrar till ökad lönsamhet. Punkt.

Det kan finnas kortsiktiga tankar som styr ibland. En läkarmottagning kanske har en avtalstid på två år och då vet man inte ens om man finns kvar därefter. Ett byggprojekt är begränsat i tiden också – men var man än jobbar så är det oftast en verksamhet över tid och jag förstår inte hur de tänker när de resonerar runt detta…. Men man behöver inte förstå allt. 🙂
Jag fokuserar istället på sonens ”rock golf” idag. Det blir spännande att se vad det är för något….

——

Var i ett par kvarter i Gårda i Göteborg häromdagen. Det behövs lite underhåll där… Men kommunen kommer nog använda marken till annat än bostäder på sikt. Jag rekommenderar ett besök, det är ganska unik miljö minst sagt. 38 kvm för 1700 kr/månad i centrala stan, men WC i trapphuset och inte så välpolerat. Som fd fotbollsspelare i Gårda BK smärtar det en aning att se det förfalla…

Trevlig helg!

20110527-011926.jpg

Detta inlägg publicerades i Bostadsbristen, Ledarskap, Underhållsberget, Vill du höra vad jag tycker? och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s