Men hallå, det är faktiskt lönsamt att fika!

Ja det är det faktiskt. Det sa i alla fall vinnaren av Guldhuset igår när hon presenterades – Carolina Wadsten på Vasakronan i Göteborg….

Igår var det den stora Ledarskapsdagen på Chalmers. CMB, Centrum för management i byggsektorn, anordnar detta och det brukar vara en mycket trevlig tillställning med näringsliv och högskolevärlden i en salig blandning. Under dagen så hålls föredrag som kretsar kring ledarskapsfrågor kopplat till vår bransch. Under dagen så presenteras alltså även vinnaren av Guldhuset.

Guldhuset delas ut av CMB i samarbete med Byggherrarna, tidningen Byggindustrin, Fastighetsägarna, Svensk Teknik och Design och Sveriges Byggindustrier. Priset, som utdelas årligen, syftar till att stimulera utvecklingen av ledare inom samhällsbyggnadssektorn genom att uppmärksamma och synliggöra goda föredömen.

Carolina höll en kort summering av hennes bild av ett gott ledarskap och följande fastnade lite extra… Enligt Carolina har fikarasten en stor betydelse i verksamheten och det är nog bara att inse att det är så. Det skall tydligen, enligt gjorda studier, vara så att 60-70%(!) av information och kunskap förmedlas där i praktiken på en arbetsplats. Som en bra ledare så borde man då alltså vara mycket aktiv på fikarasten – det är en avslappnad, glad och informell mijö och folk är mer mottagliga där av den anledningen. Se på dig själv – hur fungerar du egentligen? Vad suger du in för information på fikarasten??

Med detta resonemang så är det alltså det billigaste sättet att utbyta information på ett väldigt bra sätt… Det är dessutom en kreativ miljö många gånger. Alltså borde det vara lönsamt på sikt. De som avskaffar fikarasten för att det kostar pengar borde alltså tänka om!

Det känns bra att få bekräftat att vi tänkt rätt på vårt kontor här… 🙂

Det finns sådana som jobbar på lite annat sätt…

_______________________

Vidare hade Rejlers VD, Peter Rejler, en härlig inställning till ledarskap, som var i princip helt värderingsstyrt. Jag skrev ned följande citat som han hade som exempel som jag verkligen tror på….

”Säg åt mig, så lyssnar jag kanske. Lär mig, så minns jag kanske. Gör mig delaktig, så gör jag det.”

_______________________

Ja det hände mycket under dagen, som för egen del även inleddes med huvudmannaråd i CMB, men trots allt så lämnade Mikael Genberg med sitt projekt The Moon House klart mest avtryck. Mikael höll ett fantastiskt föredrag om hans projekt, bl.a.Hotell Hackspett 13 m upp i ett träd i Västerås, Utter Inn som är ett hotell under vattnet i Västeråsfjärden (kan bara rekommendera att googla det) och då månhusprojektet = Att placera ett rött hus med vita knutar på månen… En galen idé som det till slut var både ministrar, Fuglesang och NASA involverat i. Jag klipper följande text från hemsidan/bloggen:

”Det är nu snart nio år sedan konstnären Mikael Genberg för första gången hörde talas om Rymdbolagets planer att bygga satelliten SMART-1 med mål att gå i bana runt månen. Inspirerad såg han framför sig en röd liten stuga på månen och vad den röda stugan – som symbol – skulle kunna betyda för tron på människans förmåga att förändra.
Om en liten människa från en liten industristad i den kalla norden kan involvera tillräcklighet många människor som tillsammans inser möjligheterna att förverkliga en sådan långsökt ide, ja då måste väl ändå allt vara möjligt”

Mikael Genberg

Gå in på www.themoonhouse.com och läs mer om detta galna projekt. En väldigt rolig lärdom Mikael fått var att – det är lättare att få folk att tycka att ett hus på månen är en kanonidé än att få folk att tycka att en stuga på Globens tak är en bra idé… (följ länken för att se den delen av projektet).

Detta inlägg publicerades i Arbetsmiljö, Bygg- och fastighetsbranschen, Ledarskap, Samhällsbyggare och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s