Byggblogg vs. Blondinbella

Dagens byggbloggsfråga är de bloggar som släcks på grund av att enstaka personer fått sota för att de väckt obekväma frågor för uppdragsgivaren, eller arbetsgivaren, och i vilken utsträckning de (vi) gör nytta i samhällsdebatten. Läste nyss på Sync Blog som kommenterar trafiken på den egna bloggen kontra Blondinbellas och man får då en skön bild av verkligheten på en vältrafikerad byggblogg:

”Enligt Bloggportalen.se så har Blondinbella haft 539 370 besökare senaste veckan, vilket är ca 538 737 fler än jag har haft på min lilla blogg. En rätt bra vecka för mig alltså.”

Man skall i detta sammanhang förtydliga att Sync är aktiv. Samtidigt reflekterar Fredrik Karlsson på Byggvärlden över varför byggbloggare försvinner och kommenterar byggbloggarnas plats i samhällsdebatten såhär:

”Men är min, Calle Fridéns, Jens Hoffmanns eller Syncs byggblogg viktiga för samhället? Nej, men eftersom de är intressanta och underhållande läser jag dem gärna.”

Det finns fler byggblogg-kanaler på nätet, som ni hittar på Byggvärlden.

Insikten om svårigheten att skapa en het blogg inom bygg fanns där innan jag startade denna.

Även om vi lägger ihop all trafik till alla byggbloggar så lär vi ha en bra bit kvar till Blondinbella. Kanske beror det på vad folk är genuint intresserade av och vilken generation de tillhör, men för att få lite drag i byggbloggeriet kanske det är dags att sammanstråla i en gemensam ”portal” och engagera några av branschorganisationerna?

Jag inser att frågan är ställd till en väääääldigt snäv grupp med människor :), men om du som inte bloggar råkar läsa detta, hur skulle du själv vilja kunna hitta bland byggbloggarna?

Annons
Detta inlägg publicerades i Byggbloggare och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Byggblogg vs. Blondinbella

 1. Jerker Andersson skriver:

  Hej,

  En byggblogg med transparens, som även riktar sig till husägare skulle kunna bli mer intressant för en bredare grupp. En sådan blogg skulle ”byggare” mer eller mindre vara tvungna att följa, kanske. En liten idé bara.

 2. Sol Ottosson skriver:

  Hej!
  Jag tyckte ditt förslag här var jätte bra. Då jag själv har en helt nystartad byggblogg som doc är ganska annorlunda mot de flesta andra byggbloggar som jag sett.. Nu är min blogg helt nystartad men den har kommit igång med buller och bång på bara några dagar som jag har haft den.
  Jag startade den nu i tisdags så idag är det 4:e dagen som den är igång nu och jag bloggar om hur det är att vara tjej i den mansdominerade byggbranschen. Min vardag på jobbet, nya och gamla erfarenheter osv.Jag har redan haft 2900 visade inlägg inte sidvisningar nu, utan om man räknar ihop hur många gånger varje inlägg har visats sen räknar man hur många gånger de har visats tillsammans.
  Besök gärna min blogg och se
  http://www.nattstad.se/ByggtjejenSol

  Med vänliga hälsningar
  Sol Ottosson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s