Påtvingat ”Hej” på jobbet, ska det behövas?

I Göteborgs-Postens nätupplaga finns en artikel om hur Blekinge Läns Tidning skapat regler för hur, eller kanske framförallt att, personalen skall heja på varandra. Det låter i mångas öron väldigt märkligt att det ska behövas. Men effekten är uppenbarligen tydlig. GP har även talat med en beteendevetare på Arbetsmiljöverket som uttalat sig i frågan.
-”… att hälsa är viktigt, det är ett mänsligt behov att bli uppmärksammad och bekräftad…”

På vårt kontor håller vi på med liknande övningar. Vi kanske inte har en hälsningspolicy och inga regler heller egentligen, men ändå tydliga förhållningssätt på hur man skall beté sig i olika situationer. I vårt fall har vi kopplat till våra värderingar, eller värdegrunder, och har utvecklat det ihop kollektivt på kontoret (med god hjälp av Optimore). Hela personalen är med på tåget och det är hur kul och utvecklande som helst. Ändå är vi bara halvvägs såhär efter dryga halvåret.

Att som ingenjörer och byggare prata beteende och känslor är kanske lite ”udda”, men det är ju just det som är finessen eftersom vi springer på så mycket människor i ombyggnadsprojekten. Det finns nog en och annan platschef och snickare som hade mått bra av det också? Det är få yrken där man kommer i kontakt med så mycket männsikor och hur bra jobb man än gör med det tekniska ändå kan få dåligt rennomé och då istället pga hur man för sig och kommunicerar eller om håller vad man lovar…

Detta inlägg publicerades i Bygg- och fastighetsbranschen, Vill du höra vad jag tycker? och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Påtvingat ”Hej” på jobbet, ska det behövas?

  1. Pingback: Tack, nu vet jag hur man rullar ihop en sladd! | En ingenjörs funderingar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s